Πιγκουίνος κολυμπά 8.000χλμ κάθε χρόνο για να δει τον ψαρά που τον έσωσε

BN-K_b1 Στη Βραζιλία  είναι παράνομο να έχουν κατοικίδια, άγρια ζώα. Αλλά παρά τα όσα λέει ο νόμος, ο ΝτινΝτιμ (το όνομα του πιγκουίνου) ταξιδεύει για να πάει και να μείνει στο σπίτι του καλύτερού του φίλου, τον οποίο συναντά στις παραλίες της Βραζιλίας, κάθε χρόνο από το 2011.

Εκείνη την χρονιά ο 71χρονος συνταξιούχος οικοδόμος και ψαράς, Χάο Περέιρα Ντε Σούζα, βρήκε τον ΝτινΝτιμ, ένα Νοτιοαφρικάνικο πιγκουίνο του Μαγγελάνου, καλυμμένο με πετρέλαιο στα πρόθυρα του θανάτου. Ο Ντε Σούζα τον καθάρισε και τον φρόντισε ταΐζοντας τον κάθε μέρα ψάρια μέχρι να δυναμώσει. Ωστόσο, με τον καιρό διαπίστωσε ότι ΝτινΝτιμ δεν ήθελε να φύγει… Όταν τελικά το έκανε, μετά από 11 μήνες, ο Ντε Σούζα δεν πίστευε ότι θα τον ξαναέβλεπε, μέχρι που την επόμενη χρονιά ο πιγκουίνος γύρισε, και κάνει το ίδιο κάθε χρόνο, φεύγει για λίγο καιρό και επιστρέψει στον ψαρά για 8 μήνες, διανύοντας απόσταση 8.000 χλμ.

“Λατρεύω τον πιγκουίνο σαν να είναι δικό μου παιδί και πιστεύω ότι και ο πιγκουίνος με αγαπάει”, είπε ο Χάο στο Globo TV.

“Δεν αφήνει κανέναν άλλο να τον αγγίξει. Τους τσιμπάει αν το κάνουν. Τον παίρνω αγκαλιά, με αφήνει να τον κάνω μπάνιο, και μου επιτρέπει να τον ταΐζω σαρδέλες”

Ο καθηγητής Βιολογίας Κραβάσκι, δίνει την παρακάτω εξήγηση:

“Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι ο πιγκουίνος πιστεύει πως ο Χάο είναι μέρος της οικογένειάς του και κατά πάσα πιθανότητα τον θεωρεί και πιγκουίνο.”

Πηγή: News.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s